fredag 5 juli 2019

Nektarinkaka med mandel

Nektarinkaka med mandel

50 g rumsvarmt smör eller margarin
4 msk socker
1 ägg 
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
5 mogna nektariner
1 ägg
3 msk socker
1 dl grädde
3-4 msk flagad mandel

Sätt ugnen på 200 grader.
  1. Rör matfett o socker, rör ner ägget och därefter mjölet blandat med bakpulver.
  2. Bred ut smeten i en lätt smord form.
  3. Skär nektarinerna i klyftor och lägg dem tätt i ett vackert mönster ovanpå smeten.
  4. Vispa samman ägg o socker, rör ner grädden och häll blandningen över frukten.
  5. Strö över mandelflagorna och sätt in formen i nedre delen av ugnen.
  6. Grädda i 40-45 minuter, prova med sticka att kakan är torr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar