Kulla smörgåstårta
6 längdskurna skivor formfranskasmör
2 burkar tonfisk à 220 g
1 stort saftigt äpple
1 knippa dill
2 dl vispgrädde
2 dl lättmajonäs
2 msk tomatpuré
1 msk riven pepparrot
salt, peppar
1 tu (lax-)majonäs, 150 g
2 hg färska räkor
1 färsk gurka i tärningar
dillkvistar
- Smöra brödskivorna
- Kärna ur och skär äpplet i fina tärningar. Klipp dillen ganska fint.
- Vispa grädden till gräddfilskonsistens. Blanda med majonäs och smaksätt med tomatpuré, riven pepparrot, salt o peppar
- Blanda tonfiks, äpple och dill med majonässåsen
- Lägg två brödskivor intill varandra och bred på hälften av fyllningen. Därpå två frödskivor med resten av fyllningen. Placera de två sista brödskivorna, ovanpå . Ruta dessa med majonäs.
- Lägg små gurkhögar i rotorna och toppa med stora rensade räkor och fräscha dillkvistar.
- Bred tunnt med majonäs på kanterna, "tryck" på gurkhack och tårtan är färdig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar