fredag 5 juli 2019

Kulla smörgåstårta

6 längdskurna skivor formfranska
smör

2 burkar tonfisk à 220 g
1 stort saftigt äpple
1 knippa dill
2 dl vispgrädde
2 dl lättmajonäs
2 msk tomatpuré
1 msk riven pepparrot
salt, peppar

1 tu (lax-)majonäs, 150 g
2 hg färska räkor
1 färsk gurka i tärningar
dillkvistar


  1. Smöra brödskivorna
  2. Kärna ur och skär äpplet i fina tärningar. Klipp dillen ganska fint.
  3. Vispa grädden till gräddfilskonsistens. Blanda med majonäs och smaksätt med tomatpuré, riven pepparrot, salt o peppar
  4. Blanda tonfiks, äpple och dill med majonässåsen
  5. Lägg två brödskivor intill varandra och bred på hälften av fyllningen. Därpå två frödskivor med resten av fyllningen. Placera de två sista brödskivorna, ovanpå . Ruta dessa med majonäs.
  6. Lägg små gurkhögar i rotorna och toppa med stora rensade räkor och fräscha dillkvistar.
  7. Bred tunnt med majonäs på kanterna, "tryck" på gurkhack och tårtan är färdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar