tisdag 16 juli 2013

Kaffe- och chilimarinerad fläskytterfilé

Ingredienser, 8 pers

  • 1 1/2 kg benfri fläskytterfilé eller fläskfilé

Marinad

  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1 1/2 msk snabbkaffepulver
  • 2 msk finhackad urkärnad chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • 1 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 1/2 msk sambal oelek
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 1/2 msk flytande honung
  • 1 1/2 tsk salt
    1. Putsa köttet. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.
    2. Marinad: Blanda marinaden väl så kaffepulvret löses upp i en bunke. Lägg ner köttet. Låt marinera ca 2 timmar i kylen, blanda runt efter halva tiden. ‡‘
    3. Grilla skivorna 3–4 minuter per sida.
    http://www.ica.se/recept/kaffe-och-chilimarinerad-flaskytterfile-716533/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar