Gör en glasstårta genom att lägga glass mellan två marängbottnar. Vi gjorde egen vaniljparfait, lade den på en marängbotten och strödde jordgubbar och nektariner i mindre bitar över.
Toffeesås
- 1 1/2 dl ljus sirap
- 1 1/2 dl rårörsocker
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 3/4 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
Chokladsås
- 1 dl vatten
- 1 1/2 dl rårörsocker
- 1 dl kakao
- 1/2 krm salt
- 1 msk smör
- Toffeesås: Rör ihop alla ingredienser till såsen utom vaniljsockret i en kastrull. Småkoka såsen utan lock tills den tjocknar lite, 10-15 minuter. Rör om då och då. Blanda ner vaniljsockret och låt kallna.
- Chokladsås: Vispa ihop alla ingredienser till såsen utom smöret i en kastrull. Småkoka såsen några minuter utan lock. Rör ner smöret och rör såsen blank. Låt den kallna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar