tisdag 16 juli 2013

Glasstårta med toffee- och chokladsås

Gör en glasstårta genom att lägga glass mellan två marängbottnar. Vi gjorde egen vaniljparfait, lade den på en marängbotten och strödde jordgubbar och nektariner i mindre bitar över.

Toffeesås

  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl rårörsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3/4 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker

Chokladsås

  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 dl rårörsocker
  • 1 dl kakao
  • 1/2 krm salt
  • 1 msk smör
    1. Toffeesås: Rör ihop alla ingredienser till såsen utom vaniljsockret i en kastrull. Småkoka såsen utan lock tills den tjocknar lite, 10-15 minuter. Rör om då och då. Blanda ner vaniljsockret och låt kallna. 
    2. Chokladsås: Vispa ihop alla ingredienser till såsen utom smöret i en kastrull. Småkoka såsen några minuter utan lock. Rör ner smöret och rör såsen blank. Låt den kallna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar