tisdag 26 juli 2011

Silltårta

Passar lika bra till jul som till påsk och midsommar.
  1. Skala 1 rödlök. Finhacka lök och 1-2 burkar matjes à 200 g. Blanda lök, sill, 250 g kesella, 3 dl gräddfil, 1 msk sillspad och 1 krm malen svartpeppar. Finhacka eller mixa 200 g kavring brödet. Smält 75 g smör och blanda med brödet. Täck bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med brödblandningen. Platta till och låt stå i kylen ca 15 minuter.
  2. Lägg 3 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter. Låt sillen rinna av och spara spadet.
  3. Ta upp gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Rör ner lite av sillblandningen i det smälta gelatinet, rör sen ner det i resten av sillblandningen. Häll det i formen. Låt stå i kylen minst 3 timmar för att stelna. Lägg silltårtan på ett fat och garnera med 1 dl hackad gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar