1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 vitkålshuvud (à ca 400 g)
1/2 purjolök
1 gul paprika
2 morötter
450 g fläskkarré
2 msk rapsolja
250 g kokta äggnudlar
salt och svartpeppar
färsk koriander till garnering
Whiskyglaze
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 dl chilisås
1 dl ketchup
1 1/2 tsk malen spiskummin
2 msk ljust muscovadosocker
2 msk whisky
Så här gör du:
Whiskyglaze: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs detta i 1 msk oljan i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt småkoka ca 10 minuter. Mixa slätt.
- Dela, kärna ur och finhacka chilin. Strimla vitkål, purjolök och paprika fint. Skala och skiva morötterna tunt. Strimla köttet.
- Stek köttet i hälften av oljan. Häll på hälften av glazen. Salta och peppra. Lägg över på en tallrik.
- Fräs vitkål, purjolök och morot i resten av oljan ca 3 minuter. Tillsätt chili och paprika och fräs ytterligare 1 minut.
- Blanda grönsakerna med fläskkarré, nudlar och resten av glazen.
- Tillsätt gärna ett ägg eller två.
- Garnera nudelpytten med koriander.
http://www.ica.se/recept/nudelwok-med-flaskkarre-och-whiskyglaze-717860/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar