lördag 4 oktober 2014

Nudelwok med fläskkarré och whiskyglaze

Ingredienser:
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2 vitkålshuvud (à ca 400 g)
1/2 purjolök
1 gul paprika
2 morötter
450 g fläskkarré
2 msk rapsolja
250 g kokta äggnudlar
salt och svartpeppar
färsk koriander till garnering
Whiskyglaze
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 dl chilisås
1 dl ketchup
1 1/2 tsk malen spiskummin
2 msk ljust muscovadosocker
2 msk whisky

Så här gör du:

Whiskyglaze: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs detta i 1 msk oljan i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt småkoka ca 10 minuter. Mixa slätt.

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Strimla vitkål, purjolök och paprika fint. Skala och skiva morötterna tunt. Strimla köttet.
  2. Stek köttet i hälften av oljan. Häll på hälften av glazen. Salta och peppra. Lägg över på en tallrik.
  3. Fräs vitkål, purjolök och morot i resten av oljan ca 3 minuter. Tillsätt chili och paprika och fräs ytterligare 1 minut.
  4. Blanda grönsakerna med fläskkarré, nudlar och resten av glazen.
  5. Tillsätt gärna ett ägg eller två.
  6. Garnera nudelpytten med koriander.

http://www.ica.se/recept/nudelwok-med-flaskkarre-och-whiskyglaze-717860/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar