fredag 26 september 2014

Grönsakstårta Salt & Brygga

Ingredienser
2 msk olivolja
2,5 dl grovrivna (1-2 st) palsternackor
7 dl grovriven (1 st) zucchini
2,5 dl grovriven (2 st) morötter
1 hackad gul lök
2 burkar kesella (10%)
2 msk maizena
2 dl riven parmesan, ca 50 gram
5 ägg
ca 1 dl hackad persilja
2 msk pressad citron
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar

Beskrivning
  1. Hetta upp olja och fräs grönsakerna mjuka. 
  2. Blanda kesella, maizena, parmesanost och ägg. 
  3. Rör ned hackad persilja och smaksätt med citron, vitlök, salt och peppar. 
  4. Rör ned grönsaksfräset och häll blandningen i en smord form (24-26 cm i diameter). 
  5. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 50 min, tills tårtan stannat även i mitten. 
  6. Ta ut och låt den stadga sig 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar