Ingredienser
2 msk olivolja
2,5 dl grovrivna (1-2 st) palsternackor
7 dl grovriven (1 st) zucchini
2,5 dl grovriven (2 st) morötter
1 hackad gul lök
2 burkar kesella (10%)
2 msk maizena
2 dl riven parmesan, ca 50 gram
5 ägg
ca 1 dl hackad persilja
2 msk pressad citron
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 msk olivolja
2,5 dl grovrivna (1-2 st) palsternackor
7 dl grovriven (1 st) zucchini
2,5 dl grovriven (2 st) morötter
1 hackad gul lök
2 burkar kesella (10%)
2 msk maizena
2 dl riven parmesan, ca 50 gram
5 ägg
ca 1 dl hackad persilja
2 msk pressad citron
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Beskrivning
- Hetta upp olja och fräs grönsakerna mjuka.
- Blanda kesella, maizena, parmesanost och ägg.
- Rör ned hackad persilja och smaksätt med citron, vitlök, salt och peppar.
- Rör ned grönsaksfräset och häll blandningen i en smord form (24-26 cm i diameter).
- Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 50 min, tills tårtan stannat även i mitten.
- Ta ut och låt den stadga sig 30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar