lördag 4 oktober 2014

Zucchinibiffar med parmesan

Du behöver:
2 zucchinier (ca 600 g)
3 salladslökar
1 finhackad röd chili
150 g parmesanost, riven
2 ägg
1 dl potatismjöl
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 dl olivolja till stekning

Gör så här
1. Riv zucchinin grovt på rivjärn. Sprid ut den på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
2. Hacka salladslöken fint. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl,oregano och salt till en jämn smet.
3. Värm olja i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem ca 2-4 min på varje sida. Servera med ris och kall fetaostcrème.

Servera med valfri yoghurtsås.

http://www.hittarecept.se/click/index/104941562/?site=flexitarianliv.wordpress.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar