söndag 31 mars 2013

Pulled pork


Ingredienser

  • 2 kg benfri fläskkarré i bit
  • 1 dl bbq- rubb (1 dl motsvarar ca 50 g)
  • 2-3 gular lökar
  • 2-3 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 1 l äppeljuice
  • (1 l vatten)
  • 2 dl farinsocker
    1. Skölj och torka av fläskarrén. Gnid in med bbq-rub och låt ligga framme i 1-2 timmar.
    2. Sätt ugnen på 150°C. Lägg köttet i en trång gryta/kastrull.
    3. Skala och hacka lök, morötter och selleri. Lägg hacket runt köttet.
    4. Blanda äppeljuice, vatten och farinsocker. Häll över köttet – det ska täcka minst hälften.
    5. Lägg på lock och låt stå i ugnen 4-6 timmar.
    6. Vänd köttet efter halva tiden. Det är klart när köttet går att dela med en gaffel.
    7. Servera med bröd, Inlagd lök och strimlad vitkål.

http://www.ica.se/recept/pulled-pork-716155/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar