Till formen
Till garnering
Ugn: 250 Grader
- 1. Sätt ugnen på 250 grader. Smörj en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter. Beströ den rikligt med kokos. Blanda alla ingredienser till tårtan i en bunke/skål och vispa länge med elvisp till väldigt hårt skum.
- 2. Vänd ner marängskummet i den kokosbeklädda formen. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och stäng samtidigt av ugnen. Låt formen stå minst 5 timmar i den avstängda ugnen. OBS: Öppna ej ugnsluckan !!! Den kan gärna stå kvar i ugnen hela natten!
- 3. Tårtan blir nästan som en skål - lite nedsjunken i mitten. Vispa grädden och bred ovanpå tårtan. Garnera med bär och hyvlad blockshoklad. Man kan också göra så att man garnera med tex jordgubbar och serverar vispad grädde upptill.
- 4. Än om tårtan är marängbotten så är den inte "sliskigt" söt i smaken. Med lättsockrade bär el frukter och vispad grädde blir det frisk smak. Inte dumt påhitt av en sömngångare iaf! Nybakad tårta till frukost...eller som överraskning till jobbarkompisarna!
- 5. Jag brukar baka denna tårtan när man bakat annat och fått över äggvitor. Den går bra att förvara i frysen i väl tillsluten påse. Då fixar man snabbt lite extra till fikan!
Serveringsförslag: Vispad grädde,frukt, bär tex jordgubbar,hallon,blåbär, melon,ananas,kiwi
http://www.kokaihop.se/recept/marits-glomda-marangtarta-2
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar