- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd chili, finhackad
- 1 msk neutral olja
- 200 g fryst kycklinginnerfilé, tinade
- 1 liter vatten
- 1 lime, pressad saft
- 1.5 msk ostronsås
- 1.5 msk fisksås
- 1 msk strösocker
- 0.5 msk tomatpuré
- 0.5 msk sesamolja
- 250 g risnudlar
- 2 ägg, lätt uppvispade
- 3 salladslökar, tunt skivade
- 1 dl jordnötter, grovhackade
- Fräs vitlök och chili i olja i en gryta. Tillsätt fint strimlad kyckling och stek en stund till under omrörning. Häll i hälften av vattnet och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt limesaft, ostronsås, fisksås, socker, tomatpuré och sesamolja.
- Lägg i nudlarna och vänd runt dem i vätskan tills de är helt mjuka. Späd med resten av vattnet lite i taget allteftersom det kokar in i nudlarna.
- Ta grytan från värmen när nudlarna är mjuka och nästan all vätska kokat in. Rör ner de uppvispade äggen så det bildas en krämig sås. Fördela nudlarna i portionsskålar och toppa med salladslök och jordnötter.
https://www.coop.se/recept/pad-thai-med-kyckling-one-pot-lotta-lundgren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar