tisdag 10 november 2020

Pad thai one pot (Lotta/Coop)

 

  • vitlöksklyftor, finhackade
  • röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 200 g fryst kycklinginnerfilé, tinade
  • 1 liter vatten
  • lime, pressad saft
  • 1.5 msk ostronsås
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 0.5 msk sesamolja
  • 250 g risnudlar
  • ägg, lätt uppvispade
  • salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  1. Fräs vitlök och chili i olja i en gryta. Tillsätt fint strimlad kyckling och stek en stund till under omrörning. Häll i hälften av vattnet och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt limesaft, ostronsås, fisksås, socker, tomatpuré och sesamolja.
  2. Lägg i nudlarna och vänd runt dem i vätskan tills de är helt mjuka. Späd med resten av vattnet lite i taget allteftersom det kokar in i nudlarna.
  3. Ta grytan från värmen när nudlarna är mjuka och nästan all vätska kokat in. Rör ner de uppvispade äggen så det bildas en krämig sås. Fördela nudlarna i portionsskålar och toppa med salladslök och jordnötter.

https://www.coop.se/recept/pad-thai-med-kyckling-one-pot-lotta-lundgren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar