måndag 7 december 2020

Stroganoff med pumpa

 Ingredienser(19)

  • butternutpumpa (ca 700 g)
  • rödlökar, klyftade
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk sambal oelek
  • grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl färsk persilja
  • svartpeppar
  • salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • klippt färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela pumpan, skär bort skalet och ta bort kärnorna. Skär pumpan i ”klyftpotatisstora” bitar.
  2. Lägg pumpa, lök och tomater på en ugnsplåt. Ringla över olja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.
  3. Fräs vitlök och tomatpuré i olja i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, grädde, senap och sambal oelek och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
  4. Vänd ner de ugnsrostade grönsakerna i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris. Garnera ev med persilja.

https://www.coop.se/recept/pumpastroganoff

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar